Kad život stisne, a izlaz iz mračnog tunela se ne nazire – nema čovjeka koji se nije poželio vratiti u djetinjstvo.  Ponovno rođenje san je svih snova. Na zelenim bregima taj se san gotovo može ostvariti.  Jer tko god je bar jednom uronio u zagorske termalne izvore, osjećao se kao da kreće ispočetka.  Bliski susret s vrućim mineralima iz dubine zemljine utrobe – karta je za osjećaj novog rađanja. I dok kapljice termalne vode miluju,  bajka je na dlanu…

Stari zapisi svjedoče. Rimske legije na svojim manevrima kroz Panoniju obavezno su se zaustavljale na zagorskim bregima. Kraljevi uživanja, stari Rimljani znali su kakav će utjecaj termalna voda  izazvati  na izmorenim ratnicima. Dodir topline vidao je rane i vraćao vjeru u pobjedu. I prošla su od tad dva milenija, ali pobjednički recept nije promijenjen. Moderni „ratnici“ iz tvornica, ureda, polja, staklenih poslovnih tornjeva vjeru u pobjedu  pronalaze na zagorskim termalnim izvorima.  

Velika petorka pitoreskne termalne rivijere na malom prostoru nudi puno sličnosti, ali i lokalnih posebnosti.  Terme Tuhelj s najvećim svijetom sauna vode Vas u čaroban svijet kristala, kromo terapije, ledene jame, ljekovitog termalnog blata, ali i najvećeg vodenog  planeta – modernog kupališta u Lijepoj našoj. Terme su jedinstvene i u konceptu samopomoći tzv. selfnessa- koji omogućuje brzinski povratak u najbolju formu. Vrhunsku ponudu opuštanja nadopunjuje i jedinstveni arhitektonski koncept hotela Well, smještaja s 4 zvjezdice.

Samo nekoliko kilometara dalje probudila se stara dama Krapinske Toplice. Vrhunska i međunarodno dokazana zdravstvena turistička ponuda nadopunjena je novim zatvorenim termalnim kompleksom - najvećim zatvorenim kompleksom u Hrvatskoj. Tobogan, divlja rijeka, bazen dubine 4,5 metra za ronjenje, umjetni valovi samo su dio od stotinjak vodenih atrakcija koje Aquae Vivae nude posjetiteljima. 

Za ugodan boravak tu su i dva hotela od kojih Villa Magdalena već nekoliko godina osvaja titule najboljeg malog obiteljskog hotela na kontinentu. Villa Magdalena nudi jedinstvenu uslugu u Hrvatskoj - svaka smještajna jedinica (soba ili suite) ima jacuzzi s termalnom vodom u dnevnom boravku. Uz vrhunski smještaj tu je i restoran s nagrađivanom gastronomijom te panoramska wellness oaza sa saunama.

Bazeni hotela Matija Gubec otvoreni su tijekom cijele godine, a sastoje se od velikog zatvorenog te vanjskog bazena s vodenim atrakcijama (hidro-masaže, vodeni topovi, vodeni slapovi). Termalna izvorska voda poznata je po svojim lječilišnim osobinama koje pogoduje liječenju raznih povreda, upala mišića, reumatizma, i sl. Odlikuje se visokom temperaturom na izvoru (43-63°C) što je dokaz da dolazi iz velikih dubina. Visoka temperatura, te bogati kemijski sastav daju vodi veliku ljekovitost.

Nedaleko Stubičkih Toplica nalazi se još jedan pravi mali biser zagorske termalne rivijere. Terme Jezerčica u Donjoj Stubici nude hotelski smještaj s jedinstvenim vanjskim vodenim parkom  s  velikom bazenom, tri tobogana,  masažnim topovima.  Kad zahladi tu je i zatvoreni termalni kompleks s bazenima i whirpoolima.   Jedinstven i nezaboravan romantičan ugođaj jamči i cvjetna atrakcija – veliki vrt perunika. A legenda kaže – tamo gdje je duga dodirnula zemlju svake godine izraste perunika druge boje.  Kupanje ispod duge,  horizont prepun cvijeća – bajka je na dlanu.