Središnjim prostorom Krapinsko - zagorske županije prolaze cestovno željeznički pravci šireg značaja preko kojih se prostor Republike Hrvatske povezuje sa europskim prometnim sustavom, a to ovoj Županiji daje važnu posredničku ulogu, ali je i brendira kao područje tranzita. 

Najznačajniji cestovni pravac koji prolazi Županijom na pravcu transverzalnog koridora sjever-jug je međunarodni cestovni pravac E-59 koji povezuje Nurnberg - Linz - Graz - Macelj - Zagreb - Split. Ostali državni koridori koji se nadovezuju na ovaj osnovni pravac čine poveznice sa Varaždinskom i Zagrebačkom županijom, te gradom Zagrebom i Republikom Slovenijom.

Zagorje je odlično povezano sa ostatkom Hrvatske, ali i Europe. Pa je tako jedan od načina planiranja vašeg puta u Zagorje - zrakom. Na samo 40 kilometara se nalazi Zračna luka Franjo Tuđman koja Krapinsko – zagorsku županiju povezuje sa najznačajnijim europskim središtima za manje od 3 sata leta zrakoplovom.

Vaš put u Zagorje moguć je i željeznicom. Sve veće destinacije u Zagorju povezane su međusobno željeznicom. Tako da svoj put u Zagorje možete izvršiti vlakom sa svih većih putničkih kolodvora u Europi. Povezanost unutar Hrvatskih i međunarodnih pravca čine Zagorje idealnom destinacijom za sve ljude koji vole putovati vlakom.